fredag 17 december 2010

Kycklingpaj med chili och paprika...

































Igår blev jag så sugen på paj, men lite sting i. Familjen är lite småkrassliga och bestämde mig därför för att reta immunförsvaret lite med hjälp av en god kycklingpaj. Perfekt fredagsmat för hela familjen!

Pajskal.
2 dl vetemjöl (Går bra att byta ut mot annan sort, tänk bara på att minska eller öka mängden)
100 g rumstempererat smör
3 msk kallt vatten

Fyllning.
3 kycklingfileér
1 gul paprika
1 röd paprik
1 gul lök (Funkar även med purjolök)
1 burk creme fraiche parika/chili
3 dl riven ost
Kryddor: Cayenne, paprikapulver och Chili (mängd varierar beroende på hetta, men ca 1/2 tsk av varje)

Börja med att blanda mjöl och smör till en grynig massa i en bunke, tillsätt det kalla vattnet. Om du känner att skalet känns för "kletigt" lägg i lite mer mjöl. Ställ bunken i kylskåpet i minst 30 minuter. Under tiden pajskalet vilar sätt på ugnen på 225 grader.
Ta ut pajskalet, kavla ut degen och lägg den i en pajform. Nagga skalet och lägg en aluminiumfoliekant runt kanterna så att pajskalet inte sjunker ned under förgräddning. Grädda det naggade pajskalet i 15 minuter, mitt i ugnen.

Skär paprikan och löken i lagom stora bitar. Dela kycklingfileérna till små tärningar. Bryn paprikan och löken i smör, lägg sedan ned kycklingen, krydda med lite salt och nymalen svartpeppar, stek tills allt är färdigt. Häll i creme fraischen, kryddor, rör om, låt småputtra i fem minuter. Häll i fyllningen i skalet, in med pajen, mitt i ugnen tills osten smällt, ca 15 minuter.

Servera med en god grönsallad.

Tips! Vill du att pajen inte skall vara riktigt så stark, ta bort kryddorna och lägg i 1 dl vanlig creme fraische. Glöm inte att smaka av!

Ha en mysig fredag....

Inga kommentarer: